Laman blog saya kena HACKED sekali lagi?!

Dalam posting saya yang berjudul hosting terbaik untuk blogger bagi tahun 2017, saya ada selitkan dalamnya al kisah bagaimana salah satu daripada laman web saya telah menghadapi masalah akaun kena suspended.

 

Punca sebenar, tidak diketahui.

 

Namun, setelah berkomunikasi dengan pemilik syarikat hosting, saya diberitahu yang semua ini atas sebab keselamatan.

 

Hari ini, posting ini saya catatkan pada tarikh 17 Julai.

 

Web saya tu sekali lagi dilanda masalah. Kali ini masalah lain pulak.

 

Masalah kali ini adalah web saya kena hack.

kena-hacked

Inilah cabaran dan masalah yang perlu dilalui oleh mereka yang nak menggunakan laman web sendiri apabila nak buat duit online.

 

Masalah web kena hack, masalah gangguan pada server dan macam-macam lagi masalah.

 

Mudah-mudahan masalah ini akan berlalu.

 

Penat dah.

 

Asyik kena uji je, bila guna hosting ni. Nak kata income yang masuk beribu-ribu dari web tu, sebenarnya tak pun. Tapi dia punya dugaan…

 

Betul la.

 

Tiada yang kekal atas muka bumi ni. Kena beringat selalu.

webhosting-terbaik-blogger

Mujurlah, sampai ke hari ini, hosting Netkl Network masih boleh diharapkan dan tak pernah lagi bagi masalah yang pelik-pelik pada saya.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s